duminică, 11 ianuarie 2015

ASR Principesa Maria Se Stabileşte Definitiv în Romănia.

Casa Regala a anuntat ca, incepand cu luna aceasta, cea mai tanara dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai si ale Reginei Ana, Principesa Maria, se va stabili definitiv in Romania si va locui la Bucuresti.
Principesa Maria, o prezenta care imbina delicatetea cu discretia si eleganta
ASR Principesa Maria a fost, pana la acest anunt, poate cea mai discreta prezenta a vreunui membru al Casei Regale. Alteta Sa s-a nascut in exil, la Copenhaga, pe 13 iulie 1964, in lipsa Regelui care pe atunci lucra la New York Stock Exchange, iar nasa de botez a fost chiar sora sa mai mare, Principesa Margareta.
O cariera fara pata
Principesa Maria a locuit si studiat in Elvetia, apoi a petrecut cea mai mare parte a vietii in Statele Unite ale Americii. Acolo a facut studii de puericultura si a lucrat, pentru o vreme, in domeniul ingrijirii copiilor. Mai tarziu, fiica cea mica a Regelui Mihai a lucrat la New York, in relatii publice, pentru mai multe companii private. Astazi, principesa locuieste in statul New Mexico si activeaza in domeniul consultantei private.

Un 18 ianuarie deosebit

Conform informatiilor Casei Regale, principesa Maria va participa pe 18 ianuarie la evenimentele organizate la Bucuresti cu prilejul implinirii a 25 de ani de la intoarcerea primului membru al Familiei Regale (Principesa mostenitoare Margareta) in Romania. Pe 18 ianuarie 1990, pasea pe pamant romanesc primul membru al Familiei Regale dupa o intrerupere de 42 de ani. Pana acum, cea mai importanta sedere in Romania a principesei Maria a fost aceea de la Craciunul anului 1997, cand intreaga Familie Regala s-a regasit la Bucuresti, pentru prima oara impreuna, pe pamant romanesc.
50 de ani departe de Tara
Principesa Maria a Romaniei a implinit, pe 13 iulie 2014, varsta de 50 de ani. Atunci, pe 7 mai 2014, seara, Principesa mostenitoare Margareta a conferit, in numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana Romaniei in grad de Mare Cruce principesei Maria. Dupa ceremonie, a avut loc un dineu la care au luat parte principele Radu si principele Nicolae, precum si personalitati din autoritatea politica, mediul academic si din societatea civila. Principesa a petrecut, in ultimii ani, Craciunul la Savarsin, alaturi de ceilalti membri ai Familiei Regale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu