marți, 26 februarie 2013


                          Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate



Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate

prin ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I,
Seful Casei Regale a Romaniei.                                

Palatul Elisabeta, 10 mai 2008

Regulamentul 


Medalia se acorda membrilor merituosi ai Casei Majestatii Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai Casei Regale a Romaniei, din toata tara si din strainatate. Medalia poate fi oferita, de asemenea, unor personalitati din Romania si din lume.

Decoratia este semnul pretuirii Majestatii Sale fata de romanii sau strainii care au dovedit loialitate si incredere in destinul Familiei Regale din Romania, facand eforturi si, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefacatoare ale Coroanei in tara noastra.

Medalia va fi acordata unui numar de maximum 150 de personalitati in viata, aflate in Romania sau in strainatate. Alesii pentru decernarea acestei insemnate distinctii vor fi personalitati care au facut sau fac parte din Casa Majestatii Sale Regelui, din societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomatiei, precum si din organizatii nationale sau internationale.

Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se poate acorda persoanelor sau institutiilor si organizatiilor. 

Posesorii Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate vor sarbatori ziua Medaliei in fiecare an la 8 noiembrie, ziua Sfintilor Mihail si Gavril.

Portul decoratiei:

Posesorii medaliei o pot purta in ocazii speciale, la costum inchis, smoking sau frac. Femeile distinse cu aceasta decoratie o pot purta la taior cu sau fara palarie, la rochii de zi sau de seara. Medalia nu poate fi purtata la tinute sport sau de zi cu zi. 

Angajatii sau colaboratorii Casei Majestatii Sale care au fost distinsi cu medalia o pot purta in cazul oricaror evenimente publice care au loc la Palatul Elisabeta, la Castelul Peles, Castelul Pelisor si la Castelul Savarsin sau in oricare alta resedinta regala, romana sau straina.

Caracteristici ale decoratiei:

- Decoratia este din bronz masiv si este formata dintr-o placa circulara decorata cu frunze de laur, purtand deasupra o coroana regala si o panglica verticala, de culoare albastru regal, cu marginile aurii.
- Pe fata, decoratia reprezinta profilul Majestatii Sale Regelui Mihai, incadrat de inscrisul "Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate" si frunze de laur; pe verso, decoratia are cifrul personal al MS Regelui, impodobit cu 4 coroane mici, inconjurat de acelasi cordon din frunze de laur.
- Decoratia are 32x32 mm, iar coroana are 20x20mm.
- Panglica dubla verticala este aceeasi pentru barbati si femei.
- Decoratia se prinde cu ac, precum brosa, la piept, in partea stanga.



MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!!!! TRAIASCA REGELE MIHAI SI INTREAGA CASA REGALA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu