marți, 5 februarie 2013

ROMANIA SI REGELE MIHAI I


Devenit din nou Rege, la 19 ani, Mihai I a avut de-a face cu o situatie disperata: cel de-al Doilea Razboi Mondial, o viata politica extrem de dificila si o tara in colaps economic. Primii patru ani a domnit sub dictatura Maresalului Ion Antonescu. La 23 august 1944, Majestatea Sa l-a arestat pe Maresal si a alaturat Romania Aliantei antihitleriste. Astfel, fortele germane au fost obligate sa paraseasca Romania. In intervalul 1945-1946, Regele a incercat sa se impotriveasca impunerii comunismului in Romania.

In noiembrie 1947, Majestatea Sa a participat la casatoria Principesei Elisabeta a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh.

Acolo a intalnit-o pe Principesa Ana de Bourbon-Parma, de care s-a indragostit la prima vedere.

La intoarcerea in tara, Regele Mihai a cerut sa se casatoreasca cu Principesa Ana. Acest fapt a creat panica in randurile autoritatilor comuniste si, probabil, a provocat  grabirea hotararii de a-i cere Regelui abdicarea. La 30 decembrie 1947, Petru Groza si Gh. Gheorghiu-Dej l-au amenintat pe Suveran cu executia a o mie de tineri, in cazul in care nu ar fi abdicat. La 3 ianuarie 1948, Regele Mihai si Regina-mama Elena au parasit Romania, luand cu ei doar cateva bunuri personale.





MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!!!! TRAIASCA REGELE MIHAI SI INTREAGA CASA REGALA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu