vineri, 8 februarie 2013

Regele Nostru Iubit In Prezenta Papei Benedict al XVI-lea


La Vatican, in prezenta Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea, Majestatea Sa Regele Mihai I este invitat sa participe la ceremoniile aniversarii a 900 de ani de la recunoasterea oficiala a Ordinului Suveran de Malta, in anul 1113. Regele Mihai va fi insotit de Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare, Principele Radu si Principele Nicolae.

Regele Mihai raspunde astfel invitatiei oficiale a Altetei Sale Eminentisime Fra’ Mattew Festing, Principe si Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar si Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rodos si de Malta.

Sambata, 9 februarie 2013, la ora 10.30, Familia Regala va participa, la Vatican, la slujba oficiala de la Basilica Sfantul Petru. La ora 12, Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea se va adresa participantilor. La ora 13, o receptie va fi gazduita de Sfantul Parinte in Sala de Audiente Paul al VI-lea.

Ordinul Suveran Militar de Malta este un ordin religios, de natura traditional nobila, militar-cavalereasca. Ordinul este subiect suveran de drept international, activitatea sa desfasurandu-se pe baza “Cartei Constitutionale” si a “Codului Ordinului”, revizuit in anul 1997. Ordinul cuprinde 10,000 de cavaleri, raspanditi pe intreaga suprafata a globului, impartiti in trei categorii. Misiunea Ordinului este sintetizata de motto-ul “Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum” (Apararea credintei si asistenta pentru cei saraci).

Ordinul Suveran de Malta a stabilit relatii diplomatice cu Romania in anul 1932, sub domnia Regelui Carol al II-lea. Primele actiuni umanitare ale Ordinului s-au desfasurat, insa, pe teritoriul tarii noastre incepand cu secolul al XIII-lea.

In zilele noastre, Suveranul Ordinului a efectuat vizite de Stat la Bucuresti in anii 2002 si 2011.

Regele Mihai I a facut o vizita la Roma, la invitatia Suveranului Ordinului, in ianuarie 2012, iar Principesa Mostenitoare si Principele Radu au fost primiti de Suveranul Ordinului, tot la Roma, in octombrie 2012.



MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!!!! TRAIASCA REGELE MIHAI SI INTREAGA CASA REGALA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu