luni, 25 februarie 2013


                         Medalia Principesa Mostenitoare Margareta





Regulamentul Medaliei Principesa Mostenitoare Margareta

Alaturi de Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”, „Crucea Casei Regale a Romaniei” si Decoratia regala „Nihil Sine Deo”, Medalia “Principesa Mostenitoare Margareta” este o distinctie creata prin decizia Șefului Familiei Regale a Romaniei.

Spre deosebire de celelalte decoratii regale, Medalia “Principesa Mostenitoare Margareta” se acorda prin decizia Principesei Mostenitoare, Custode al Coroanei, Alteta Sa Regala Principesa Margareta.

Medalia “Principesa Mostenitoare Margareta” este o medalie de merit. Ea poate fi acordata persoanelor cu realizari iesite din comun in Romania, in domeniile social, ecologic, al dezvoltarii durabile, in stiinte si arte, precum si pentru performante exceptionale in diverse profesii si mestesuguri.

Medalia se acorda celor care au reusit o performanta de inalt nivel, au avut o initiativa iesita din comun, au dat dovada de generozitate si spirit de raspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogati prezentul romanesc.

Decoratia se poate acorda unor organizatii, daca activitatea lor este circumscrisa criteriilor de mai sus.

Medalia “Principesa Mostenitoare Margareta” se poate acorda unui numar de maximum 400 de persoane in viata. In numarul de 400 se includ si organizatiile distinse.

Medalia “Principesa Mostenitoare Margareta” respecta cu fidelitate distinctiile create de fondatorul Casei Regale si Statului roman modern, Carol I. Totodata, ea este un simbol al trainiciei, continuitatii, traditiei si legitimitatii istorice a Casei Regale.

Posesorii Medaliei “Principesa Mostenitoare Margareta” vor sarbatori ziua decoratiei in fiecare an la 3 mai, ziua de nastere a Reginei Elena a Romaniei.

Portul decoratiei:

Posesorii Medaliei “Principesa Mostenitoare Margareta” pot purta distinctia in ocazii speciale, la un costum inchis, smoking sau frac. Femeile distinse cu aceasta decoratie o pot purta la un taior cu sau fara palarie si la rochii de zi sau de seara. In cazul in care decoratia a fost conferita unei institutii sau organizatii, ea nu poate fi purtata, ci doar expusa. Medalia nu poate fi purtata la tinute sport sau de zi cu zi.

Caracteristici ale decoratiei:

Medalia „Principesa Mostenitoare Margareta” este de forma ovala, cu dimensiunile ovalului de 40 x 30 mm si este confectionata din argint cu puritate de 925 la ‰.

Pe avers este reprezentrat chipul in profil dreapta al ASR Principesa Mostenitoare a Romaniei, inconjurat in partea se sus de cuvintele „PRINCIPESA MOŞTENITOARE MARGARETA”, iar in partea de jos, intre doua puncte, apare trecut anul de infiintare al medaliei – 2012. Pe revers este stampata in relief Cifra Principesei Mostenitoare, formata din litera M prevazuta deasupra cu o coroana.

Deasupra ovalului este coroana regala, prinsa printr-un anou de panglica din moar albastru, care are pe fiecare margine o dunga argintie.

La decoratia pentru barbati, panglica este de forma dreptunghiulara, iar la cea pentru femei, de forma unei funde cu nod. Decoratia se prinde cu ac, precum brosa, la piept, in partea stanga, deasupra inimii.




MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!!!! TRAIASCA REGELE MIHAI SI INTREAGA CASA REGALA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu