sâmbătă, 23 februarie 2013


                                       Decoratia Regala Nihil Sine Deo



Decoratia regala "Nihil Sine Deo"

prin ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I,
Seful Casei Regale a Romaniei.

Castelul Regal Savarsin, 30 decembrie 2009

Regulamentul

Alaturi de Medalia "Regele Mihai I pentru Loialitate" si de Crucea Casei Regale a Romaniei, Decoratia regala "Nihil Sine Deo" este o distinctie ce se acorda prin decizia Sefului Familiei Regale a Romaniei.

Decoratia regala "Nihil Sine Deo" poate fi acordata personalitatilor marcante din domeniul social, stiintific, educational, cultural, spiritual, economic, politic si militar care au ajuns la un respectabil numar de ani in profesie sau au realizat o performanta de inalt nivel, au avut o initiativa iesita din comun, au dat dovada de generozitate si spirit de raspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogati prezentul romanesc.

Decoratia poate fi acordata ambasadorilor sau fostilor ambasadori romani sau straini care au adus un aport incontestabil relatiilor Romaniei cu lumea.

Decoratia se poate acorda unor institutii sau organizatii, daca activitatea lor este in mod unitar circumscrisa criteriilor de mai sus.

Decoratia regala "Nihil Sine Deo" se poate acorda unui numar de maximum 200 de personalitati in viata, cetateni romani si straini. In numarul de 200 se includ si institutiile sau organizatiile distinse.

Decoratia regala "Nihil Sine Deo" respecta cu fidelitate distinctiile create de fondatorul Casei Regale si Statului roman modern, Carol I. Totodata, ea este un simbol al trainiciei, continuitatii, traditiei si legitimitatii istorice a Casei Regale.

Posesorii decoratiei regale "Nihil Sine Deo" vor sarbatori ziua Decoratiei in fiecare an la 20 aprilie, ziua de nastere a Regelui Carol I (1839) si ziua in care a fost ales Domnitor al Principatelor Romane Unite (1866).

Portul decoratiei:

Posesorii decoratiei regale "Nihil Sine Deo" pot purta distinctia in ocazii speciale, la un costum inchis, smoking sau frac. Femeile distinse cu aceasta decoratie o pot purta la un taior cu sau fara palarie si la rochii de zi sau de seara. In cazul in care decoratia a fost conferita unei institutii sau organizatii, ea nu poate fi purtata, ci doar expusa. Medalia nu poate fi purtata la tinute sport sau de zi cu zi.

Caracteristici ale decoratiei:

- Decoratia regala "Nihil Sine Deo" este lucrata in bronz si in email alb. Ea este formata dintr-un oval cu lungimea de 45 mm si are in partea de sus coroana regala cu un anou.
- Pe avers se afla efigia Regelui Carol I, cu inscriptia circulara "CAROL I, REGE AL ROMÂNIEI", incadrata cu o bordura de email alb pe care apare jos inscriptia circulara "NIHIL SINE DEO".
- Pe revers se afla stema regala a Romaniei cu inscriptia "1866-2010". Atunci cand, in anii viitori, se va bate o noua serie de decoratii, ele vor purta inscriptia cu anul respectiv, dupa "1866".
- Panglica este de culoare rosie, cu doua dungi subtiri galben-aurii pe margine si cu dungi albastre, albe si negre pe mijloc. La decoratia pentru barbati, panglica este de forma dreptunghiulara, iar la cea pentru femei, de forma unei funde cu nod.
- Decoratia se prinde cu ac, precum brosa, la piept, in partea stanga.



MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!!!! TRAIASCA REGELE MIHAI SI INTREAGA CASA REGALA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu